Hlavní obsah

Jesle pro muže řeší nákupní nervozitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURK

Koutky, kam rodiče mohou bez obav odložit své dítě, aby je nerušilo při nákupech, již běžně nabízejí mnohé obchody a supermarkety. Dámy však jistě potvrdí, že v poklidném vybírání jim často překáží i jejich partneři, kteří zdlouhavé procházení mezi regály nedoceňují.

Foto: Radka Süssová

"Pověsti z míst tajemných i kouzelných", které společně vydaly tři místní akční skupiny. Komplet tří publikací provází CD.

Článek

V německém Hamburku proto vyšli ženám vstříc a vybudovali prostory určené výhradně mužům. "Má-li muž čekat na ženu u kadeřníka nebo v obuvi, nudí se," uvedl Alexandr Stein, který stál u zrodu nového nápadu.

Jesle místo baru

Zadní část podniku, který v týdnu funguje jako běžný bar, se každou sobotu, právě v době velkých rodinných nákupů, mění na "pánské jesle". Muži se zde za deset eur mohou pohodlně usadit do křesel a až do pozdních odpoledních hodin trávit čas, který by jinak promarnili nezáživným vybíráním zboží.

Od tradičních jeslí se tento koutek pro pánskou klientelu liší tím, že se v něm scházejí pouze zástupci silnějšího pohlaví, podávají se tam také alkoholické nápoje či hrají karty. Zkrátka nepřijdou ani domácí kutilové, kterým je nabízen kurs pro zahrádkáře.  

Muži si jesličky oblíbili

Zpočátku se do neobvyklého podniku muži příliš nehrnuli, časem však návštěvnost  a oblíbenost stoupla. Provozovatel dokonce uvažuje o rozšíření nabízených služeb a pohrává si s myšlenkou, že by se v jeho "jeslích" mohli muži učit míchat koktejly.

Pánové se ve svém koutku rozhodně necítí svými drahými polovičkami opuštěni, naopak si pochvalují, že ženám nelezou na nervy a prožijí tak pohodovou sobotu.   

Anketa

Pánové, uvítali byste podobné koutky také v našich obchodech?
Ano
75,6 %
Ne
24,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 86 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám