Hlavní obsah

Jednoruký gymnasta s přehledem poráží zdravé závodníky

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huber Heights

Seth Trangenstein je 14letý úspěšný gymnasta, který sbírá jedno ocenění za druhým. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby ovšem tento chlapec nebyl hendikepovaný. Má pouze jednu zdravou ruku, z druhé mu zbývá pahýl, přesto se s přehledem vyrovná závodníkům bez jakéhokoli tělesného postižení.

Článek

Sportovně nadaný Seth Trangenstein se už bez pravého předloktí narodil. V šesti letech začal s gymnastikou a v současné době trénuje na Daytonské akademii ve městě Huber Hights v americkém Ohiu a svým přístupem neustále překvapuje trenéry, učitele i svou rodinu.

„Nikdy se nevzdávám. Když chci něco dokázat, pak to dokážu,“ říká Seth. V pozadí jeho úspěchů stojí především odhodlání, pozitivní přístup a hlavně hodně tvrdé práce. V tom se Seth od běžných gymnastů v ničem neliší.

Tvrdá práce se Sethovi vyplácí. Letos na jarních gymnastických závodech zvaných "Arnold Gymnastic Meet" ve městě Columbus ve státě Ohio získal bronzovou medaili na hrazdě a vybojoval čtvrté místo na prostných. Pozoruhodné je, že soupeřil pouze se zdravými závodníky.

„Všichni se chlubí, že budou lepší než já, nakonec je ale mnohdy porazím,“ uvedl Seth pro server ABC News. Kromě ocenění si Seth vysloužil také osobní gratulace od Arnolda Schwarzeneggera, od kterého navíc dostal stipendium na letní gymnastický kemp Woodward v Pennsylvánii.

Seth je velkou inspirací pro mnohé. Je důkazem toho, že když se chce, tak jde všechno. Jak ale sám říká, jediné, co opravdu při sebelepší vůli nezvládne, je zavázání tkaniček.

Reklama

Výběr článků

Načítám