Hlavní obsah

Japonské škole přišel astronomický účet za vodu. Učitel nechával schválně puštěné kohoutky

Když škole v japonské prefektuře Kanagawa přišel loni o prázdninách účet za vodu, vedení se nestačilo divit. Celkem totiž mělo zaplatit za loňské prázdniny 3,5 milionu jenů (zhruba 610 tisíc korun). Na vině byl učitel, který si myslel, že proudící voda ochrání studenty před covidem-19.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál během loňských prázdnin, minulý týden se škola oficiálně omluvila městu a oznámila, že po učiteli a ještě dalších dvou zaměstnancích bude požadovat náhradu škody. Informovala o tom agentura AFP.

Učitel měl na starosti údržbu školního bazénu. Čistotu vody normálně obstarávají filtrační systémy a chlorizace, jak ale uvedl předseda školní rady Akira Kodžiri, „učitel nějak došel k mylnému závěru, že prevenci nakažení covidem-19 pomůže neustálé proudění čerstvé vody“.

Japonský strojvůdce žaluje zaměstnavatele. Nevyplatil mu osm korun za zpoždění

Koktejl

Od konce loňského června do počátku loňského srpna tak otevřel naplno kohouty a nechal vodu v bazénu neustále proudit. Když někdo přívod vody zavřel, učitel je opět pustil.

Během zmiňovaného období tak bazénem proteklo dle školní rady celkem 40 tisíc hektolitrů vody, což by na naplnění bazénu stačilo jedenáctkrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám