Hlavní obsah

Japonská vdova spálila ostatky svého manžela. Za rok se jí vrátil živý

Novinky, tcs

Tři dny poté, co japonská žena ohlásila zmizení svého manžela, našla tokijská policie jeho tělo v řece. Nebo si to alespoň policisté mysleli, když žena i další dva příbuzní tělo identifikovali. Víc už nic nezkoumali a vydali ženě a její rodině tělo ke spálení. To se stalo loni v červnu. Jenže před pár týdny se její muž vrátil domů živý a zdravý.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle anglické mutace deníku Mainiči Šimbun loni v červnu nahlásila žena z Macuda zmizení svého manžela. O tři dny později, 21. června, policisté vytáhli z řeky Edo v tokijské čtvrti Kacušika tělo utopeného muže.

Mrtvola u sebe neměla žádné doklady totožnosti, patřila ale muži kolem čtyřiceti a jeho popis přibližně odpovídal pohřešovanému manželovi z Macuda. To během identifikace potvrdila i žena, která zmizení nahlásila, a další dva příbuzní. Jelikož muž nezemřel násilnou cestou, policisté předali tělo rodině, která ho následně nechala spálit.

Jenže letos v květnu zažila vdova šok. Manžel, jehož ostatky byly obřadně spáleny, se vrátil domů živý a zdravý. Nešlo pochopitelně o zázrak, nýbrž o omyl, který v úterý 12. června potvrdila i tokijská Metropolitní policie.

Tělo bude převezeno ke správné rodině

V den, kdy bylo tělo nalezeno, totiž přišlo ještě jedno oznámení o zmizení osoby. Ke zprávě byly přiloženy rovněž otisky prstů pohřešovaného a ty se shodují s těmi, které policisté odebrali nalezenému utopenému muži.

Zda se jednalo o pochybení policistů, kteří databázi řádně neprověřili, nebo se zpráva dostala do databáze až poté, co bylo tělo předáno manželce, není jasné.

„Je to velice politováníhodný omyl. Uděláme vše, aby se to už neopakovalo,“ uvedl ve svém prohlášení policejní důstojník Tomoaki Uehara. Policisté nyní zajišťují převoz ostatků pravé rodině. Co dělal muž oněch jedenáct měsíců, japonská média neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám