Hlavní obsah

Japonka porodila vlastní vnouče

Novinky, rei, NBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

V Japonsku porodila jednašedesátiletá žena vlastní vnouče použitím vajíčka, které jí darovala její dcera. Oznámila to ve čtvrtek klinika v Naganu. V zemi jsou takové zástupné porody legální, avšak velmi vzácné.

Foto: , Novinky

Článek

Klinika uvedla, že matka donosila dceřino vajíčko, protože ta nemá dělohu. Náhradní rodička i dítě byly v pořádku, řekl mluvčí ústavu Čihiro Netsu. O dalších detailech odmítl hovořit.

Média tvrdí, že porod se uskutečnil už loni. Podle nich se Japonka stala nejstarší náhradní rodičkou vůbec. Úplné statistiky však neexistují.

Ačkoliv tyto porody japonské zákony povolují, ve společnosti vůči nim panuje silná opozice. Doktor Netsu roky argumentuje, že procedura představuje naději pro neplodné ženy.

Právě Netsu pomáhal před sedmi lety u prvního takového porodu v Japonsku. To už měl za sebou vyhazov z asociace japonských gynekologů za to, že zařídil umělé oplodnění páru, který nebyl oddán.

Reklama

Výběr článků

Načítám