Hlavní obsah

Japonec víc než tisíckrát prořízl pneumatiku ženám, aby se s nimi mohl seznámit

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od minulého pátku vyšetřuje japonská policie ve městě Higašiura jistého dvaatřicetiletého Jošita Haradu, který prořízl jednu z pneumatik u auta třiačtyřicetileté ženy, jen aby jí potom nabídl pomoc a mohl se s ní dát do řeči. Ukázalo se, že muž to neudělal poprvé a nejspíš se takto pokouší seznámit už řadu let. Nutno dodat, že neúspěšně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý pátek nejmenovaná třiačtyřicetiletá žena ještě odjela svým vozem ze supermarketu, ale po pár okamžicích si všimla, že má pravou přední pneumatiku naprosto prázdnou. Okamžitě odstavila vůz, a když si prohlížela škody, zastavilo u ní další auto, ze kterého vystoupil usměvavý třicátník a nabídl jí pomoc.

Potěšená žena nejprve s povděkem přijala pomoc, pak se jí ale zmocnilo podezření. Podobná věc se jí totiž stala už loni v červnu a velmi podobný třicátník jí opět jako zázrakem přispěchal na pomoc. I když si nebyla jistá, zda je to týž muž, vše raději ohlásila na policii.

V Japonsku mají prvního magistra v oboru nindža

Koktejl

Jak informoval japonský server Tokai TV News, policisté podle kamerových záznamů zjistili, že pneumatiku na parkovišti před supermarketem nařízl sám Harada. Pak ženu sledoval autem, aby jí byl připraven nabídnout pomoc, hned jak zastaví. Muž se policii přiznal a zůstává zatím ve vazbě.

Prořezával pneumatiky už od roku 2013

Kauza vyvolala vzpomínky na sedm let starý případ. V roce 2013 zatkla policie pětadvacetiletého muže jménem Jošito Harada z města Mioši, který se pokoušel přesně o totéž. Tehdy byl muž odsouzen k 18 měsícům ve vězení, jeho advokát sdělil soudu, že Harada se o čin už tehdy pokusil „nejméně tisíckrát“.

Hrůzy zombie apokalypsy můžete zažít i ve vlastním autě

Koktejl

Harada se tehdy rovněž dohodl na odškodném pro několik obětí svého „seznamování“ ve výši 30 tisíc jenů (6,6 tisíce korun) za každou proříznutou pneumatiku.

V roce 2016 pak řešila japonská policie další stížnost tohoto charakteru, i když jméno uvedeno nebylo. Zda za vším stál tentýž Harada, je více než pravděpodobné, i když policie to s ohledem na právě probíhající vyšetřování odmítla potvrdit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám