Hlavní obsah

Japonec při odchytu zatoulané opice zasáhl ženu uspávací puškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nezdařeném odchytu zatoulané opice v Japonsku utrpěla žena zásah uspávací puškou. Upadla do bezvědomí a musela být převezena do nemocnice, informovala agentura DPA s odvoláním na japonská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena nejprve informovala úřady ve městě Fudži západně od metropole Tokia, že se v okolí nádraží Fudžikawa potuluje opice. Z pověření radnice se pak na místo odebral pracovník, který měl v úmyslu zvíře odchytit pomocí uspávací pušky.

Když si však připravoval zbraň, omylem se dotkl spouště – a zasáhl ženu šipkou do ruky, uvedla televizní stanice Nippon TV.

Anestetikum mělo stačit jen na to, aby uspalo asi 15 kilogramů vážící opici, ženu ale přivedlo k mdlobám. Po krátké hospitalizaci se nicméně zotavila. Město nyní zjišťuje, jak podobným incidentům napříště předejít.

Opička zavolala na tísňovou linku a přivolala do kalifornské zoo policisty

Koktejl

V Japonsku, které z velké části tvoří hory a lesy, dochází čas od času ke střetům lidí s divokými zvířaty, jako jsou medvědi nebo divočáci. Setkání s účastí opic jsou ale spíše vzácností.

Město Jamaguči na jihozápadě ostrovní země ale v červenci a srpnu sužovala tlupa agresivních makaků, která napadla v součtu více než 50 lidí – většinou menší děti a starší lidi. Jednu z opic se koncem minulého měsíce podařilo odchytit, následně byla usmrcena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám