Hlavní obsah

Opička zavolala na tísňovou linku a přivolala do kalifornské zoo policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v kalifornském městě San Luis Obispo v sobotu večer obdrželi záhadný telefonát, kvůli kterému vyslali hlídku do zhruba 50 kilometrů vzdálené zoo. Když na místě nikoho nenašli, usoudili, že za hovorem stojí malá opička malpa kapucínská jménem Route, uvedla stanice NBC News.

Foto: Profimedia.cz

Malpa kapucínská (ilustrační foto)

Článek

Hovor se přerušil, načež se dispečeři snažili zavolat zpět a posílat zprávy. Na pokusy ale nikdo nereagoval, na místo proto zamířila policejní hlídka, uvedl úřad na sociálních sítích.

Fena, která přišla o mláďata, vychovala opici

Koktejl

Ukázalo se, že telefonát přišel ze zoologické zahrady poblíž města Paso Robles. Policisté ale na místě nenašli nikoho, kdo by hovor uskutečnil.

Nakonec usoudili, že mobilní telefon, který ležel v golfovém vozíku používaném k pohybu po pozemku, zřejmě použila opice Route. „Bylo nám řečeno, že malpy kapucínské jsou velmi zvídavé, chopí se čehokoli a prostě začnou mačkat tlačítka,“ uvedl úřad šerifa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám