Hlavní obsah

Japonci oživili dinosaury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Makuhari

Dinosauři přitahují v Japonsku pozornost veřejnosti natolik, že se obyvatelé Země vycházejícího slunce rozhodli uspořádat Dinosaur Expo 2009. S využitím nových technologií zde oživili na výstavě ve městě Makuhari praještěry tak, že se jim diváci ocitli blíže než kdykoli předtím.

Článek

Návštěvníci si v rámci expozice mohou prohlédnout na 450 koster velkých dinosaurů a také 2600 dalších živočichů jejich doby. Jedním z obdivovaných kusů je gigantický Mamenchisaurus, který byl dlouhý 35 metrů.

Nejoblíbenější se ovšem stala virtuální atrakce, kde byli vedle maket v životní velikosti praještěři oživeni i s pomocí trojrozměrných počítačových animací - rovněž v životní velikosti. Návštěvníci vybavení speciálními „brýlemi“ se mohou dinosaurů opravdu téměř dotknout. Dinosauři se procházejí jakoby mezi návštěvníky přímo po plovoucí podlaze výstavní plochy.

Virtuální modely jsou tak promíchány s realitou. Všechno navíc doprovází dramatická zvuková kulisa sladěná s pohybem dinosaurů. Nicméně nikdo nemusí mít strach, protože hrozivě se komíhající Tyrannosaurus rex je pouze plastickým videoduchem, který nekouše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám