Hlavní obsah

Japonce vyděsil mrak připomínající UFO, zachytila ho kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fascinující přírodní úkaz se naskytl v minulých dnech obyvatelům japonského města Kurobe na západním pobřeží ostrova Honšú. Nad tamní krajinou se na obloze zformoval mrak, který připomínal UFO.

Mrak nad japonským městem Kurobe připomínal UFOVideo: AP

 
Článek

Záběr prstencového oblaku nasvíceného sluncem pořídil podle listu The Independent jeden řidič. Na sociálních sítích se vzápětí vyrojily spekulace, že by se mohlo jednat o předzvěst nového zemětřesení.

Meteorologové ale vydali uklidňující zprávu, že mezi mrakem nezvyklého tvaru a otřesy půdy není žádná souvislost. Vyzvali také veřejnost, aby nešířila poplašné informace.

Pět dnů po zemětřesení vytáhli v Japonsku z trosek stařenku

Svět

Meteorologové současně ujistili, že jde o lenticularis („čočkovitý mrak“) , který vzniká díky proudění vzduchu nad nerovným zemským povrchem.

Japonskou prefekturu Išikawa, která leží také na západním pobřeží ostrova Honšú, postihlo v první den letošního roku ničivé zemětřesení o síle 7,6 stupně. Vyžádalo si více než 200 lidských obětí a zhruba stovku lidí úřady ještě pohřešují. Otřesy vyvolaly metrovou vlnu tsunami a způsobily sesuvy půdy.

NASA uznává existenci neidentifikovaných objektů

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám