Článek
V rozhovoru pro londýnský list Sun Oliver uvedl, že v mnoha restauracích je kokain běžně užíván a řada šéfkuchařů je už na něm závislá. "Kuchyně v londýnských restauracích jsou plné drog. Viděl jsem, co to dokáže udělat i s velkými kuchaři. Směs horkého oleje, ostrých nožů a kokainu je smrtící," prohlásil Oliver.
Úplně nové ale Oliverovo odhalení není. Už před několika lety uvedl jiný slavný kuchař Anthony Bourdain ve své autobiografii, že typický šéfkuchař je vyčerpaná, neustále kouřící existence, která nemůže 90hodinový pracovní týden zvládnout bez kokainu a alkoholu.
Oliver se bojí následků drog
Sám o sobě ale Oliver tvrdí, že je čistý. Třicetiletá kuchařská celebrita uvádí, že mu byl kokain nabídnut už v 18 letech s tím, že mu pomůže zvládnout noční službu. Drogu si však prý ze strachu před následky nevzal.
Oliver je částí veřejnosti obviňován, že se snaží svou popularitu neustále přiživovat a je mu jedno, jaké použije prostředky. Kromě odhalení o drogách vyvolal v listopadu značné rozhořčení tím, že před běžícími kamerami vlastnoručně podřízl jehně, z něhož měl připravit pokrm.