Hlavní obsah

Jak se v posledních 100 letech měnila americká večeře

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video vytvořené webem Mode.com, který často zveřejňuje podobné historické přehledy, ukazuje, jak vypadala typická americká večeře za posledních 100 let. Začíná se v roce 1915 roastbeefem s bramborami a končí letošním rokem lososem se salátem.

Typická americká večeře v průběhu posledních 100 letVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Pohled na celkem 11 jídel je zajímavý, protože zatímco zmíněným roastbeefem nebo třeba trhaným hovězím by dnes pohrdl asi jen málokdo (ano, pro vegetariány a vegany není tento článek úplně vhodný), takovou „televizní večeři“ z mističky, jak ji ukazuje video v roce 1955, by bylo nejlepší přeskočit.

Ve druhé polovině minulého století je pak patrný vliv trendů, kdy se objevilo fondue a později mexická kuchyně zastoupená tacos nebo japonská se sushi.

Výběr večeře je v mnoha rodinách samozřejmě velmi různorodou záležitostí, tvůrci videa ale uvedli, že jednotlivá jídla vybírali dle nejpopulárnějších rodinných receptů v dané dekádě. Kromě jídla se ještě snažili, aby konkrétnímu období odpovídalo i nádobí a také příbory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám