Hlavní obsah

Italové propustili na svobodu vraha, protože je příliš tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dimitri Fricano byl za vraždu své přítelkyně odsouzen na 30 let ve vězení, ale za mřížemi pobyl pouze rok. Italský soud jej v první polovině listopadu propustil do domácího vězení, protože Fricano je příliš tlustý a věznice mu nedokáže zajistit dietní stravu.

Foto: Profimedia.cz

Themis

Článek

Šokující příběh Dimitriho Fricana ze severoitalského města se začal psát již v roce 2017, kdy na dovolené na Sardinii zasadil své přítelkyni Erice Pretiové 57 ran nožem. Ta si totiž stěžovala, že Fricano jí v hotelové posteli, a ta je proto plná drobků.

Fricano nejprve tvrdil, že Eriku zabili lupiči, ale v roce 2019 přiznal, že vrahem byl on sám. Hájil se však tím, že jej mladá žena napadla těžítkem. „Urážela mě kvůli chlebu a pak mě praštila do hlavy. Tak jsem ji zabil,“ vypověděl.

Kvůli poněkud nepružnému italskému soudnímu systému a následně kvůli nástupu pandemie covidu-19 byl odsouzen až v loňském roce, a to na 30 let za mřížemi, ale po přibližně roce je již zase venku. Může za to jeho obezita, která podle italských znalců ohrožuje jeho zdraví. Při nástupu do vězení vážil podle webu Daily Mail 115 kilogramů, zatímco když po roce odcházel, ukazovala pod ním váha již téměř 200 kilogramů.

U soudu, který jej nakonec propustil do domácího vězení, mimo jiné zaznělo, že Fricano je tak těžký, že bez invalidního vozíku, nebo alespoň berlí není schopen se pohybovat ani po budově věznice. Jeho obhájci navíc tvrdili, že jejich mandant trpí také bulimií, poruchou osobnosti a spánkovou apnoí.

Dimitri Fricano po roce ve vězení

V kombinaci se silným kouřením tak je podle lékařů Fricanovo zdraví ve značném ohrožení, a musí tedy dodržovat přísnou nízkokalorickou dietu. Tu mu však věznice nemohla poskytnout.

Rozhodnutí Fricana zcela jistě velmi potěšilo, méně však již rodinu mrtvé Eriky. „Říká se, že čas rány zahojí, ale ne rány dvou rodičů, kteří přišli o dceru. Nikdo mi už mou holčičku nevrátí. Je to hanebné rozhodnutí,“ řekl italským médiím Eričin otec Frabrizio Preti a poznamenal, že takto se ve věznicích nezachází ani s významnými mafiány.

Italské úřady jej prý sice ujistily, že jakmile se Fricanův stav zlepší, vrátí se zase do věznice, ale tomu truchlící Fabrizio Preti nedává žádnou váhu a nevěří, že se tak někdy stane.

Ve Francii vybourali dům, aby dostali 391 kilogramů vážící Američanku do nemocnice

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám