Hlavní obsah

Italka předstírala 17 těhotenství, na dávkách inkasovala téměř tři miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletá Italka Barbara Ioeleová byla obviněna z podvodu, když během 24 let sedmnáctkrát předstírala těhotenství, aby nemusela chodit do práce a od státu získala nemalé množství peněz na dávkách. Nadále však trvá na tom, že všechna těhotenství byla skutečná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Barbara Ioeleová si během 24 let přišla na dávkách na zhruba 110 tisíc eur (přes 2,8 milionu korun). Celkem sedmnáctkrát se jí totiž podařilo přesvědčit úředníky, že je těhotná. Když se na její podvod přišlo, začala tvrdit, že z oněch sedmnácti těhotenství se nakonec narodilo jen pět dětí a dvanáctkrát potratila.

Web Mirror s odkazem na italský list Il Mattino uvádí, že v minulosti se Ioeleové podařilo ukrást těhotenská potvrzení z nemocnice a pomocí těchto zfalšovaných dokumentů pak vždy úřady přesvědčila o dalším těhotenství.

Ale aby byla její lest skutečně důvěryhodná, tak v daných obdobích také nosila pod oblečením polštáře nebo jiné předměty, které imitovaly těhotenské břicho, ale také na veřejnosti měnila styl chůze, aby to vypadalo, že skutečně nosí dítě.

Ioeleová mimo jiné tvrdila, že naposledy porodila loni v prosinci, ale po celých devět měsíců jejího posledního těhotenství ji už sledovali policisté, kteří došli k závěru, že ve skutečnosti těhotná není.

U výslechu ji pak nepodržel ani její pětapadesátiletý partner Davide Pinizzato. Ten byl obviněn coby spolupachatel, a tak pravděpodobně s nadějí na mírnější trest bez vytáček přiznal, že s Ioeleovou jsou spolu již od roku 2012, ale za celou tuto dobu nebyla těhotná ani jednou.

Soud nakonec podvodnici vyměřil vězení v délce osmnácti měsíců, ale ona sama nadále trvá na své verzi a tvrdí, že pět údajně narozených dětí skutečně existuje.

Pronajímatel bytu v Mnichově požadoval od zájemkyň lékařské potvrzení, že nejsou těhotné

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám