Hlavní obsah

Inženýr sestrojil různá zařízení, aby mohl komunikovat s mrtvou dcerou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Granby

Sedmapadesátiletý inženýr Gary Galka z amerického Connecticutu před osmi lety přišel o svou dceru, která tragicky zemřela při autonehodě. Vyrovnal se s tím po svém, začal vynalézat nejrůznější přístroje, které by mu umožnily komunikaci se záhrobím. Začal v tomto oboru úspěšně podnikat a o víkendu se dokonce objevil v populárním duchařském pořadu.

Američan sestrojuje přístroje, díky nimž se prý dá komunikovat s duchy

 
Článek

Melisse Galkové bylo pouhých 17 let, když s autem narazila do stromu a na místě zemřela. Během následujících dní však podle Galky začala s rodinou komunikovat ze záhrobí. Její přítomnost je prý absolutně skutečná a měřitelná.

„Začala zvonit na zvonek, měnit televizní pořady a rozsvěcet i zhasínat světla. Pak jednoho dne dokonce přišla do mého pokoje. Cítil jsem ji, jak sedí na okraji mé postele, i jak položila hlavu na mou hruď,“ vysvětlil Galka s tím, že jeho manželka Cindy a jejich dcery Jennifer a Heather údajně také něco podobného zažily.

Zaplnil díru na trhu

Na základě těchto zkušeností se inženýr elektrotechniky rozhodl vyrábět zařízení odhalující přítomnost paranormálních jevů. Jeho firma produkující nejrůznější měřicí přístroje a lasery pro zdravotnické i letecké společnosti tak rozšířila svou nabídku o 30 přístrojů, které detekují jevy spojené se zjevováním duchů, nebo přímo umožňují komunikaci se záhrobím.

„Nikdo nevyráběl nic podobného,“ řekl Galka s tím, že už prý prodal tisíce přístrojů, jejichž cena se pohybuje od 79 do 350 dolarů (1480 až 6570 korun). Nezapomněl však poznamenat, že třetinu těchto výdělků pravidelně daruje organizacím, které pomáhají lidem vyrovnat se se ztrátou bližních.

Ahoj tati, miluju tě

Galkova pověst uznávaného "lovce duchů" se rozšířila a o víkendu ho dokonce navštívil štáb televize Travel Channel. V pořadu o paranormálních jevech mimo jiné zaznělo, že jeden z Galkových přístrojů s názvem "spirit box" údajně zachytil dívčí hlas, který říkal: „Ahoj tati, miluju tě“.

„Zachytil těmi přístroji její hlas (Melissy). Jeho rodina i lidi, kteří nepatří mezi jeho příbuzné, ji dokonce viděli v domě,“ uvedl moderátor pořadu Zak Bagans. Obdivně navíc dodal, že je Gary velmi talentovaný elektrotechnik, který spolupracuje i s velkými společnostmi.

Poselství truchlícím rodičům

Galka pochází z Granby v Connecticutu, vychováván byl v katolické víře, a ačkoli nechodí do kostela, věří v Boha a posmrtný život. Na první pohled by se mohlo zdát, že je svým způsobem šílený, jak ale sám říká, snaží se jen pomoct lidem, aby zaujali lepší postoj v otázkách spojených se smrtí.

„Cítím povinnost vůči ostatním truchlícím rodičům. Chci jim ukázat, že mohou překonat zármutek a uklidňovat se tím, že jejich děti jsou na dobrém místě. Chci jim ukázat naději,“ dodal pro deník Hartford Courant Galka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám