Hlavní obsah

Indický šéfkuchař vařil 53 hodin v kuse

Novinky, Barbora Sirová

Pětačtyřicetiletý Višnu Manohar z Nágpuru v západní Indii se rozhodl, že překoná světový rekord v nepřetržité přípravě jídel. A povedlo se. Pro přítomné obdivovatele uvařil několik stovek pokrmů, u sporáku vydržel s krátkou přestávkou tři dny a dvě noci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Během svého kuchařského maratónu připravil Manohar 750 jídelVideo: Caters News, AP

 
Článek

Indický rekordman žije v Nágpuru ve státě Maháráštra a je majitelem řetězce restaurací, které provozuje v pěti indických městech. Zároveň má vlastní kuchařskou show na jednom z místních televizních kanálů.

S vařením po dlouhé hodiny má zkušenosti, a tak se nedávno rozhodl, že se s tím pokusí překonat světový rekord. „Moc důvěry jsem do něj nevkládala,“ přiznala Manoharova žena Aparna. Teď je na svého muže pyšná.

Nejdéle v kuse před ním vydržel podle Guinnessovy knihy rekordů vařit Benjamin Perry z Rhode Islandu v USA. Ten podle Caters TV zvládl připravovat pokrmy nepřetržitě po 40 hodin.

Osm sporáků, 15 spolupracovníků

Manohar rekord předvedl v Institutu inženýrů v Nágpuru za přítomnosti 60 oficiálních pozorovatelů. Show trvala 57 hodin, ze kterých Manohar strávil jen čtyři hodiny odpočinkem a zbytek vařením. Během kuchařského maratónu stihl přichystat 750 porcí jídla, které spořádali zvědaví návštěvníci. Potřeboval osm sporáků a 15 spolupracovníků.

Manohar se na výkon připravoval v nádražních a letištních kantýnách s nonstop provozem. Cvičil tam výdrž v mnohahodinovém vaření beze spánku. „Na tento rekord jsem se chystal poslední dva roky. Jsem rád, že jsem to zvládl,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám