Hlavní obsah

Indický magnát pozval na večeři celé rodné město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatba v rodině je vždy radostnou událostí hodnou pořádné oslavy, ale indický magnát Mukeš Ambani chtěl něco zcela výjimečného. U příležitosti nadcházejícího sňatku syna pozval na večeři celé své rodiště čítající 51 tisíc lidí.

Indický magnát pozval na večeři celé rodné městoVideo: Reuters

 
Článek

Středečním pohoštěním pod širým nebem v západoindické lokalitě Reliance u města Jamnagar odstartovala série opulentních předsvatebních slavností, které mají pokračovat i o tomto víkendu. Dějištěm je obří hinduistický komplex, který Ambani, údajně nejbohatší Asiat, nechal postavit právě pro tento účel.

Samotný sňatek syna 28letého Ananta s jeho o rok starší snoubenkou Radhikou, dcerou majitele farmaceutického gigantu Encore Healthcare, je podle agentury Reuters na programu až v červenci.

Šestašedesátiletý Ambani je šéfem ropné a telekomunikační podnikatelské skupiny Reliance Industries a podle magazínu Forbes dosahuje jeho jmění hodnoty 114 miliard dolarů (2,7 bilionu Kč).

Foto: Stringer, Reuters

Indický magnát Mukeš Ambani na středeční večeři pro obyvatele rodného města

Ambani už před šesti lety uspořádal pro svou dceru svatbu, která byla dosud nejdražší v Indii. Stála údajně 100 milionů dolarů (2,4 mld. Kč) a vystoupila na ní mj. americká popová hvězda Beyoncé.

Tentokrát dostali na slavnosti pozvánku například barbadosko-americká zpěvačka a herečka Rihanna, americký iluzionista David Blane, ale také zakladatel společnosti Microsoft Bill Gates, šéf společnosti Meta Mark Zuckberg nebo dcera bývalého amerického prezidenta Ivanka Trumpová.

Australský premiér Albanese se v šedesáti na Valentýna zasnoubil

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám