Hlavní obsah

Indický chlapec se stal v devíti letech nejmladším instruktorem jógy na světě

Reyansh Surani původem z Indie, aktuálně však žijící s rodiči v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, se stal ve věku 9 let a 220 dní nejmladším certifikovaným instruktorem jógy na světě. Informaci posvětili rovněž zástupci z Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Reyansh začal s jógou díky svým rodičům už ve čtyřech letech. Když se pak rodiče zapsali na 200hodinový instruktorský kurz v indickém Rišikéši, rozhodl se, že se k nim přidá.

„Rozhodl jsem se k nim připojit a překvapivě jsem došel k názoru, že mě baví jógu i vyučovat,“ svěřil se chlapec zástupcům Guinnessovy knihy rekordů, kde je nyní zapsán coby dosud nejmladší certifikovaný instruktor jógy na světě.

„Dříve jsem si myslel, že jóga je pouze o fyzickém držení těla a dýchání, je to ale mnohem komplexnější. Naučil jsem se anatomickou filozofii a nutriční fakta ajurvédy. Je to velmi intenzivní kurz,“ dodal.

Mladý instruktor nyní vede kurzy jógy pro své spolužáky a rovněž stíhá soukromé vyučování mimo školu.

„Jsem rád, že můžu předávat své zkušenosti a znalosti jednotlivcům po celém světě, kterým můžu dopomoci k větší duševní pohodě,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám