Hlavní obsah

Hrdina zachránil dítě visící z okna v osmém patře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tiskové agentury zveřejnily záběry muže, který vysoko nad zemí vylezl z okna v sedmém patře, aby zachránil malé dítě, jež viselo o patro výše. Sám neměl žádné jištění, ale situaci zvládl s naprostou bravurou.

Hrdina zachránil dítě visící z okna v osmém patřeVideo: Reuters

 
Článek

Video vzniklo už v květnu minulého roku v hlavním městě Kazachstánu Nur-Sultanu, ale širší publicity se dočkalo až v těchto dnech. Na záběrech je vidět sedmatřicetiletý Sabit Šontakbajev, jak vylézá z okna v sedmém patře a snaží se pomoci tříleté dívce, která visí na fasádě o patro výše.

Sabit tehdy šel do práce, když si všiml lidí, jak se dívají nahoru na dívku visící z okna. Otec čtyř dětí ani na sekundu nezaváhal, okamžitě vběhl do domu a pospíchal do sedmého patra. Tam mu naštěstí ihned otevřeli, a tak mohl vylézt oknem ven a holčičku stáhnout dolů.

Ta byla v té době doma sama, protože její matka odešla na nákup a nechala otevřené okno. Holčička si pak na hromadu nanosila polštáře, hračky a další předměty a tak se jí podařilo dostat se do okna. Podle svědků tam pak mohla viset i patnáct minut.

Sabitovi se naštěstí podařilo dívku jednou rukou stáhnout tak, aby mu spadla na ruku druhou, kterou se držel okna. Pak už ji jen předal lidem uvnitř budovy.

Teenager zachránil seniora i jeho psa z auta v ledové vodě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám