Hlavní obsah

Teenager zachránil seniora i jeho psa z auta v ledové vodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spirit Lake

Sedmnáctiletý Joe Salmon se stal skutečným hrdinou, když na začátku února pomohl 83letému seniorovi ven z auta, které se propadlo ledem do chladné vody.

Článek

Mladík z města Spirit Lake ve státě Iowa byl v neděli 5. února se svou matkou rybařit a také sledoval závody sněžných skútrů, které se toho dne na Východním jezeře Okoboji konaly. Najednou však spatřil auto, které jelo po zamrzlém jezeře a propadlo se do vody.

„Když jsem to viděl, řekl jsem si, že to nedopadne dobře. Chtěl jsem řidiče dostat ven a věděl jsem, že to musím udělat rychle,“ popsal později své myšlenky Joe.

Nejprve musel nožem rozbít zadní okno a pak vlezl dovnitř. Jako první se do bezpečí dostal pes, poté začal Joe vyprošťovat řidiče. To bylo komplikovanější, protože muž měl nohu zaklíněnou mezi sedadlem a středovým tunelem, o chvíli později zase uváznul mezi sedadlem a střechou, takže bylo potřeba sedalo ještě rychle sklopit. Auto se mezitím stále plnilo vodou.

Za pomoci dalších lidí se pak řidič i Joe přesunuli do tepla nedalekého obchodu, kde si mohli vysvléci ledovou vodou nasáklé oblečení. Senior pak putoval do nemocnice na vyšetření, které neodhalilo žádná vážnější zranění.

Rybáři zachránili dívku ve vodě. Ke břehu ji přitáhli pomocí prutů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám