Hlavní obsah

Hrdina indonéské vesnice chytil lanem čtyřmetrového krokodýla

Vesničané v indonéské provincii Jihovýchodní Sulawesi oslavovali počin 53letého muže jménem Usman, který chytil a zneškodnil čtyřmetrového krokodýla jen za použití lana. Vesničanům tím zajistil bezpečný přístup k řece a na rýžové pole a potenciálně zachránil několik životů, napsala v úterý agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Indonéský vesničan chytil čtyřmetrového krokodýla pomocí lanaVideo: ANSAR, Reuters

 
Článek

Usman, který stejně jako mnoho Indonésanů používá jen jedno jméno, řekl, že krokodýl se v okolí vesnice pohyboval nejméně dva dny a děsil místní.

„Kdybych ho tam nechal, vylezl by na břeh a nedostali bychom se na rýžové pole,“ popisuje Usman. „Máme taky odvodňovací kanály, kde místní rybaří. Kdyby vlezl tam, byl by nebezpečný. Musel jsem něco udělat,“ řekl Usman, jehož fotografii s krokodýlem zveřejnil například web Bangkok Post.

Chycené zvíře, které mělo na délku 4,3 metru, odvezli zaměstnanci Agentury pro ochranu přírodních zdrojů a vypustili jej zpět do divočiny.

„Komunita si velmi cení toho, co Usman udělal. Někteří to dokonce považují za hrdinský čin, protože zachránil několik lidí, kteří se mohli stát oběťmi krokodýla,“ řekl jeden z místních Umar Siddiq Al Farizi, který také ocenil, že Usman chycení zvířete nahlásil úřadům.

Velkého krokodýla zahnal dvěma údery pánví

Koktejl

„Usman usoudil, že jde o vzácné zvíře, jehož přirozené prostředí narušily povodně, a že by mělo být chráněno, ne zabito,“ řekl Umar. Podle statistik kalifornské státní univerzity se v letech 2006 až 2016 v provincii Jihovýchodní Sulawesi odehrálo devět útoků krokodýla na člověka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám