Hlavní obsah

Hoteloví hosté často na pokojích kradou

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Časopis Caterer and Hotelkeeper provedl jedinečný průzkum, který pátral po věcech, které se ztrácejí z hotelových pokojů poté, co se hosté odeberou zpět do svých příbytků. Kromě "běžných" ručníků si někteří nájezdníci sebou odnášejí třeba záchodová prkénka či dveřní kukátka.

Foto: Vratislav Konečný

U základny v Černé Vodě, nedaleko leží město Jeseník

Článek

Do skupiny takřka tradičních předmětů, které z hotelů mizí nejčastěji, patří ručníky, koupací pláště, ložní prádlo a popelníky. Nápadně rychle se také vytrácejí role toaletního papíru. Hoteliéři proto mají tyto nezbytnosti nakoupeny v zásobě, aby je mohli pravidelně doplňovat. 

Mizí i záchodová prkénka

Najdou se však i návštěvníci, kteří mají potřebu odcizit koupelnové vybavení včetně záchodových prkének a závěsů u sprchových koutů. V historických hotelových budovách se rovněž ztrácejí středověké předměty.

Dalšími ukradenými kuriozitkami jsou kukátka ze dveří, vysoký dřevěný medvěd a jednou se ztratil dokonce čtyřnohý miláček majitele hotelu. 

Hosté zapomínají i umělé části těla

Zajímavé jsou ale i věci, které hosté na pokojích naopak ponechávají či zapomínají. Po jejich odchodu někdy zůstávají falešné zuby, paruky či skleněné oči.

4% z tisícovky dotázaných hoteliérů dále uvedlo, že po hostech našli opuštěnou umělou končetinu, 6 procent z nich tvrdí, že na pokojích zůstal zapomenutý člen rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám