Hlavní obsah

Hokejoví fanoušci si zabruslí na unikátním kluzišti, jediném v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poprvé v Česku vyzkouší návštěvníci Žlutých lázní v Podolí speciální kluziště na bruslení. Plocha pro bruslení o velikosti sto metrů čtverečních přibyla v souvislosti s nadcházejícím mistrovstvím světa v hokeji, které v Praze a Ostravě startuje 10. května.

Foto: Green Hockey

Do Prahy doputuje speciální kluziště ze švýcarského města Rapperswil-Jona

Článek

Utkání bude možné sledovat na obrazovkách v Tančírně nebo přilehlém stanu na velkoplošném plátně o velikosti 3 × 2 metry.

Nové syntetické kluziště vzniklo ze třiceti procent z recyklovaných plastů z moře. Podle René Hamouze, který švýcarskou novinku dovezl, nabídne zážitek, jako by se sportovec pohyboval na pravém ledu. „Princip je nejen ve speciálním povrchu, ale také v samotných bruslích. Ty mají totiž drobná kolečka a díky tomu můžete jezdit po syntetickém ledu jako po pravém,“ popisuje s tím, že ve Žlutých lázních si lidé brusle můžou půjčit.

„Nebo mohou využít svoje, ale musí být s označením TUK, které umožňuje odpojit nože,“ dodal.

Foto: Green Hockey

Na plochu se lze vydat jen se speciálními bruslemi

Sportovní léto

Na hokejový šampionát naváže mistrovství Evropy ve fotbale v Německu od 14. června do 14. července. Fotbaloví fanoušci mohou zápasy sledovat na obrazovkách beach baru. Ve vybraných dnech o přestávkách připraví organizátoři drobné soutěže.

Žluté lázně zvou i na sledování vybraných disciplín olympiády v Paříži, které začnou 26. července a potrvají do 11. srpna.

Policisté řeší už desítky případů podvodníků s lístky na MS v hokeji

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám