Hlavní obsah

Hledaný Američan dodržel slovo a vzdal se policistům. Přinesl jim koblihy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andrew Zydel z michiganského Redfordu dodržel své slovo. Muž hledaný kvůli porušení podmínek propuštění slíbil policistům, že pokud bude mít jejich příspěvek na sociální síti víc než tisíc sdílení, přijde na policejní stanici a ještě donese policistům koblihy. Muži zákona výzvu přijali a k jejich překvapení Zydel nakonec slib splnil.

Foto: Profimedia.cz

Zydel využil kliše o policistech a jejich slabosti pro koblihy a učinil výzvu, kterou muži zákona nemohli ignorovat (ilustrační foto).

Článek

Policie v Redfordu vydala před časem na jedenadvacetiletého muže zatykač, protože se opakovaně nedostavil za svým probačním úředníkem. Odsouzen byl za řízení pod vlivem a napadení.

Když se Zydel o vydání zatykače dozvěděl, zareagoval na něj po svém. Na Facebooku, na kterém vystupuje pod přezdívkou Champagne Torino, poslal policistům vzkaz. „Jestli váš další status budeme mít tisíc sdílení, sám se vám vydám a přinesu vám tucet koblih,“ napsal Zydel na svém účtu. K tomu ještě hledaný muž slíbil, že sebere všechny odpadky povalující se okolo veřejných škol v Redfordu.

Redfordská policie se příliš dlouho nerozpakovala a výzvu přijala. „Koblihy!!!! Slíbil nám koblihy! Ví, jak milujeme koblihy!!!“ začínal ironiky policejní příspěvek na Facebooku. Dále policisté napsali, že neví, nakolik Zydel míní svůj slib vážně, za pokus ale jeho výzva stojí. Stačilo jen pár desítek hodin a příspěvek dosáhl více než čtyř tisíc sdílení.

Potěšení policisté poděkovali všem za vlnu internetové podpory, že by ale Zydel opravdu přišel, s tím nepočítali. Sebevědomý muž je ale v pondělí ve večerních hodinách překvapil. V klidu nakráčel na policejní stanici a v ruce držel pytlík s dvanácti koblihami. „Nečekali jsme, že ho tady uvidíme,“ sdělila jedna z policistek, která Zydela zatýkala.

Navzdory tomu, že Zydel dodržel své slovo, trestu se nevyhne. Kvůli porušení podmínky ho soudce poslal na třicet devět dní do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám