Hlavní obsah

Hledá se muž na testování dívek. Reklama nevěstince pobouřila Štýrský Hradec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezprecedentní skandál hýbe Štýrským Hradcem, metropolí rakouské spolkové země Štýrsko. Vyvolal jej majitel jednoho nočního klubu, když si na ulici vyvěsil velkoplošný plakát, s jehož pomocí hledá „muže na testování dívek“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nabíráme nové pracovníky. Hledáme muže na testování dívek. Hlaste se,“ stojí podle serveru MeinBezirk.at na billboardu připevněném na zdi nevěstince, který leží přímo na jedné z hlavních dopravních tepen města.

Ve veřejnosti i na radnici vyvolal plakát velké pozdvižení. „Kromě toho, že je to nanejvýš opovrženíhodné a nechutné, by lidé měli vědět, že ve Štýrsku je jakákoli reklama nevěstinců zakázaná,“ zdůraznila Heide Bekhitová, která má v úřadu starostky Elke Kahrové na starosti otázky žen a rovnosti pohlaví.

„Předpokládám, že podáme trestní oznámení,“ dodala Bekhitová. Použitý výraz „dívka“ by podle ní mohl naznačovat i pedofilii.

Majitel klubu se brání. „Je mi úplně jasné, že výraz ´testovač dívek´ budí na první pohled dojem, že hledáme muže, kteří by prověřili kvalifikaci našich dam pro tuto branži. Tak tomu ale není,“ prohlásil.

Jeho podnik prý hledá někoho, kdo by „psychicky připravoval uchazečky na tuto obtížnou a pravděpodobně nejtvrdší práci na světě“. Přiznal také, že chtěl upoutat pozornost.

Podle serveru oe24.at ale provozovatel podniku svým obskurním plakátem zřejmě přestřelil. Kromě radnice zvažuje trestní oznámení na noční klub i řada organizací.

Vídeňský nevěstinec klienty očkuje, odměnou je půlhodinka zdarma

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám