Hlavní obsah

Hlavně nenápadně. Do Evropy posílali kokain maskovaný nacistickou vlajkou

Říká se, že pod svícnem je největší tma. Těžko říci, zda si něco takového říkali i pašeráci, kteří se pokusili v zásilce chřestu propašovat 58 kilogramů kokainu do Belgie a s nenápadností si hlavu ani trochu nelámali. Jisté je v tuto chvíli tak jen to, že maskování balíčků s kokainem vlajkou nacistického Německa se jako vhodná kamufláž neosvědčilo.

Foto: Policie Peru, Reuters

Peruánská policie zadržela vskutku kuriózně maskovanou zásilku kokainu, která měla směřovat do Evropy

Článek

Vlajka Třetí říše na vnějšku zásilky peruánské celníky rozhodně neodradila. Ani jméno „Hitler“ vytlačené do reliéfu zásilky je neodradilo od toho, aby si podivné balíčky neprohlédli zblízka. K nálezu došlo na severu země v přístavním městě Paita, nedaleko hranic s Ekvádorem.

Drogy byly uschovány uvnitř nákladního kontejneru s chřestem na lodi SC Anisha R s liberijskou vlajkou, která předtím zakotvila v ekvádorském přístavu. Cílovou stanicí pak měla být Belgie.

Foto: Policie Peru, Reuters

Drogy měly směřovat do Belgie

Peruánské úřady již dříve ohlásily nálezy kokainu v balíčkách ve tvaru cihel s nejrůznějšími podivnými symboly, nikdy však zatím s vlajkou nacistického Německa. Mají za to, že v zemi se vyprodukuje ročně zhruba 90 tun drog. Většina z nich míří do Evropy po moři. Malá letadla pak mají dopravovat kokain také do Bolívie, kde směřují na pobřeží Atlantiku, odkud se z přístavů opět rozváží do dalších míst.

Peru je podle zprávy Organizace spojených národů (OSN) druhým největším producentem koky na světě.

Silniční kontrola našla Skotům v autě jehně, sáček hranolků a drogy za 270 tisíc

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám