Hlavní obsah

Hit Michaela Jacksona opět ožil, díky tisícovkám fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexington

Halloween bez slavného hitu Michaela Jacksona Thriller si řada Američanů neumí ani představit. Obzvlášť v Kentucky, kde se každoročně u příležitosti tohoto svátku koná masová akce, na které davy lidí napodobují choreografii z ikonického Jacksonova hororového klipu z roku 1983. A nejinak tomu bylo teď v sobotu. Videozáznam přinesla agentura AP.

Tisíce lidí napodobily choreografii ze slavného klipu Michaela Jacksona Thriller.Video: AP

 
Článek

Do Lexingtonu, kde se oslavy konají, se každoročně sjíždějí milovníci Halloweenu všech věkových kategorií. Na letošní 20. ročník zavítaly tisíce návštěvníků, kteří se aktivně zapojili do tance v ulicích v centru města.

Festival se skládá ze spousty vystoupení a show, vrcholem je ale právě „rekonstrukce“ Thrilleru ze stejnojmenného alba, jež vyšlo v listopadu 1982. Zmiňovaný videoklip byl ale vydán až v dalším roce, na podporu prodeje, který začal postupně klesat.

Americký deník USA Today zařadil lexingtonskou Halloween and Thriller Parade mezi deset nejlepších halloweenských akcí v zemi.

Foto: AP

Tisíce lidí napodobily choreografii ze slavného klipu Michaela Jacksona Thriller.

Reklama

Výběr článků

Načítám