Hlavní obsah

Házel v Berlíně sněhové koule na konzulát USA, pak se praštil do hlavy o policejní auto

V Berlíně v úterý dvakrát zadrželi muže, který házel sněhové koule a další předměty na americký konzulát. Vyvolal navíc potyčku s ochrankou a provolával hesla proti končícímu prezidentovi Donaldu Trumpovi, uvedla ve středu berlínská policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletý afghánský občan žijící v německé metropoli se před americkým konzulátem ve čtvrti Dahlem poprvé objevil v úterý odpoledne. Pořvával protitrumpovská hesla a házel na budovu koule ze sněhu.

Když mu ochranka nařídila, aby místo opustil, začal házet koule i na ně, uvedla policie.

Spoutaný výtržník se poté podle policistů záměrně udeřil hlavou o kapotu policejního vozu, načež na chvíli upadl do bezvědomí. Probral se ve chvíli, kdy pro něj přijela záchranka a odvezla jej do nemocnice. Testy odhalily, že měl v krvi promile alkoholu.

Běžky, koulovačky i psí spřežení. Zavátý Madrid se proměnil v ráj zimních radovánek

Koktejl

Kolem půl jedenácté večer se před konzulát vrátil a hodil na policisty poloprázdné plechovky od piva, svůj cíl však minul. Když mu strážníci znovu nasazovali pouta, muž se opět záměrně uhodil hlavou o policejní vůz. Tentokrát sice zůstal při vědomí, poškodil ale auto.

Provedený test mu prokázal již dvě promile alkoholu v krvi. Muž byl mezitím propuštěn a vyšetřován bude na svobodě. Čelí obvinění z poškozování cizí věci a pokusu o ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám