Hlavní obsah

Běžky, koulovačky i psí spřežení. Zavátý Madrid se proměnil v ráj zimních radovánek

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělsko zasypalo v uplynulých dnech rekordní množství sněhu. Přestože bouře Filomena na různých místech komplikovala dopravu a vyžádala si také několik lidských obětí, obyvatelé Madridu se snažili ze situace vytěžit maximum. Vyrazili se do ulic například koulovat nebo lyžovat. A někteří zvolili skutečně netradiční způsob, jak se městem projet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžovačka v MadriduVideo: AP

 
Článek

Právě španělské hlavní město je jednou z nejvíce postižených oblastí v zemi, uvádí server BBC. Napadla v něm největší sněhová nadílka za poslední 61 let. Obyvatele to nicméně neodradilo od toho, aby i navzdory koronavirovým opatřením vyrazili do ulic a užili si zimní radovánky.

Na mnoha místech ve městě se o víkendu konaly spontánní koulovačky, kterých se účastnily přinejmenším desítky lidí. Jedna z nich se uskutečnila také na madridské třídě Gran Vía, proslulé nákupní zóně.

Tam, kde to terén umožnil, začali lidé sjíždět ulice na snowboardu, bobech nebo lyžích. Stavěli si také improvizované skokanské můstky.

Jeden z obyvatel metropole přišel s neotřelou vychytávkou. Aby se na lyžích nemusel odpichovat hůlkami, přidělal si na záda vrtulový pohon a za jeho dunivého zvuku svištěl ulicemi.

Ani to ale nebyl nejbizarnější výjev, který Madriďané v uplynulých dnech mohli spatřit. Jeden z obyvatel se rozhodl využít nečekané situace k projížďce večerním městem na psím spřežení.

Do ulic vyrazil také Tyrannosaurus rex.

Navzdory radostné atmosféře ale sníh způsobil ve městě řadu komplikací s dopravou. To ztěžovalo práci třeba záchranným složkám. Pod tíhou sněhu se také lámaly stromy.

BBC v neděli uvedlo, že má sněhová kalamita na svědomí prozatím čtyři životy. Dva lidé byli nalezeni umrzlí – jeden v městečku Zarzalejo severně od Madridu a druhý ve městě Calatayud u Zaragozy. Další dva pak smetla sněhová vlna, když jeli v autě nedaleko andaluského města Malaga na jihu země.

Chopte se lopaty, vyzývá politička občany Madridu. Situace je nadále vážná

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám