Hlavní obsah

Hasič zachránil ještěrku masáží srdce

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý zákrok má za sebou jeden z hasičů stanice ve městě Gordon nedaleko australského Sydney. Děti vylovily z bazénu téměř utopenou ještěrku a hasič prstem provedl resuscitaci, po které se ještěrka probrala k životu. Video sdílela hasičská stanice na svém účtu, aby lidem připomněla, jak je znalost kardiopulmonální resuscitace důležitá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australský hasič zachránil ještěrku pomocí masáže srdceVideo: Reuters

 
Článek

Ještěrku bezvládně plovoucí ve skimmeru (část čisticího zařízení bazénu) našly děti v sobotu odpoledne. Přivolaly na pomoc nedaleko bydlícího muže, o kterém věděli, že pracuje jako hasič. Muž pomoc neodmítl a jal se nedýchající ještěrku oživovat.

Po rychlém prohlédnutí ještěrky hasič neobjevil, že by zvíře jevilo jakékoliv známky života. Pokusil se tedy ještěrku resuscitovat. „Zhruba po deseti minutách to pro toho malého prcka nevypadalo dobře, ale nakonec si hasič všiml několika slabých nádechů,“ uvedlo hasičské oddělení v Gordonu, kde muž pracuje.

Muž neúnavně prováděl veverce resuscitaci, zachránil jí život

Koktejl

„Naši hasiči ví, že tohle není chvíle, kdy s KPR (kardiopulmonální resuscitací) přestat, takže se v ní pokračovalo,“ uvedlo hasičské oddělení. Po chvíli už ještěrka začala dýchat sama, brzy se přetočila na břicho a po zhruba půlhodině vyhřívání na sluníčku odběhla.

Zveřejněním úsměvného příběhu s dobrým koncem chce hasičské oddělení připomenout lidem, jak důležité je znát a umět použít tuto techniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám