Hlavní obsah

Francouzského šachového velmistra vyloučili z turnaje, byl příliš opilý

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalkata

Jeden z nejlepších francouzských šachistů byl vyloučen z turnaje velmistrů v indické Kalkatě poté, co bylo rozhodnuto o tom, že je příliš opilý na to, aby mohl pokračovat v turnaji. Hráč ruského původu Vladislav Tkačev prý dokonce usínal při přemýšlení nad jednotlivými tahy.

Foto: ČTK

Článek

Pětatřicetiletý šachista Vladislav Tkačev má z ostudy kabát. Na šachový turnaj Kalkata Open Grandmasters totiž dorazil zcela opilý a nezpůsobilý ke hře. Informoval o tom tamější deník Indian Express.

Během hodinové partie, ve které byl jeho soupeřem tamější talentovaný hráč Praveen Kumar, Tkačev při zvažování možných tahů neustále usínal a nakonec musel být z turnaje odtažen. Vedení turnaje rozhodlo, že francouzský hráč nebyl ve stavu, ve kterém by mohl v partii pokračovat.

Špatná vizitka turnaje

Spolupořadatel turnaje Soumen Majumder uvedl, že celá událost byla pro turnaj velmi špatnou reklamou, a informoval o tom, že bude kvůli této události svolána mimořádná schůze. V ní se má rozhodnout o trestu, který bude Tkačevovi uložen.

Tkačevův soupeř Praveen Kumar nechtěl celou událost komentovat. "Všechno, co mohu říci, je to, že jsem za tuto partii získal bod, to je vše," řekl Kumar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám