Hlavní obsah

Francouzka přišla v padesáti o práci a krátce nato vyhrála v loterii 2,7 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelný životní zvrat zažila tento měsíc žena z bretaňského Lorientu. Nedávno přišla v 50 letech o práci, ale krátce v loterii vyhrála superjackpot ve výši 109,3 milionu eur (2,7 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sázela jen příležitostně a náhodné číselné kombinace. Štěstí jí podle deníku Le Parisien přinesla čísla 4, 5, 35, 37 a 43, pod nimiž zaškrtla ještě hvězdičky s čísly 5 a 6. Do losování, které se uskutečnilo začátkem září, se zapojilo 32 milionů lidí po celé Evropě.

Sázenku podala v kanceláři na pláži Larmor, a když dostala prvotní informaci, že vyhrála, očekávala asi tak deset eur (245 Kč). Až při podrobnějším zkoumání detailů losování doma plně rozpoznala výherní kombinaci.

„Je to nepředstavitelné. Strávila jsem dlouhé minuty porovnáváním čísel na tiketu s těmi, která jsem viděla na televizní obrazovce,“ líčila své pocity šťastná výherkyně podle televizní stanice BFM TV.

Drahocenný lístek si schovala do kabelky, kterou pak nespustila z očí. „Měla jsem ji na rameni i ve chvíli, kdy jsem sekala trávu,“ dodala výherkyně, která si tento týden přijela výhru vyzvednout a chce zůstat v anonymitě.

Je ráda, že už nemusí řešit ztrátu zaměstnání ani přemýšlet, jak výpadek v příjmu nahradí. V nečinnosti prý ale určitě nezůstane.

Hodlá se zapojit do charitativních aktivit a podívat se do Thajska a Mexika, o jejichž návštěvě už delší dobu snila. Další investicí bude koupě vlastního domu, protože dosud bydlela v nájmu.

Notorický vtipálek vyhrál přes 22 milionů, nikdo mu nevěřil

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám