Hlavní obsah

Francouz vyhrál 25 milionů a nevěděl o tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Téměř dva měsíce nic netušil o svém štěstí padesátník z francouzského Lyonu, který v únoru vyhrál v loterii milion eur (25,6 milionu Kč). O částku se přihlásil na poslední chvíli až před několika dny jen díky tomu, že ho jedna přítelkyně upozornila na výzvu v místním tisku. Muž vysvětlil listu Le Parisien, že je jen sváteční sázkař a svůj tiket pravidelně zapomíná kontrolovat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Devět dnů před vypršením šedesátidenní lhůty, kterou mají výherci na to, aby svůj tiket nahlásili, sáhla loterijní společnost k netradičnímu kroku: zveřejnila město a název trafiky, kde byl výherní tiket podán. Muži, jehož jméno deník uvedl pouze jako Antoine, o článku pověděla kamarádka.

„Nejdřív jsem si jen pomyslel, že to je to prodejní místo, kam chodím,” uvedl výherce. Ještě ten den si však v přihrádce na rukavice v autě všiml tiketu a zjistil, že pochází ze dne, o němž mluvila jeho kamarádka. „Říkal jsem si, snad abych to raději ověřil,” dodal s tím, že ho v tu chvíli ještě nenapadlo, že by mohl vyhrát.

Své výhře, kterou už má na účtu, nechtěl uvěřit. Zatím o ní podle něj nikdo jiný neví, a to ani nejbližší rodina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám