Hlavní obsah

Francouz dostal 15 dopravních pokut, přitom je už roky upoután na lůžko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžce postižený muž z jihu Francie dostal od dopravní policie postupně 15 pokut za rychlou jízdu, jízdu na červenou nebo neoprávněné parkování za celkem 4300 eur (106 tisíc korun). Muže to však velmi překvapilo, protože je již několik let upoután na lůžko a není schopen řídit. Podle vyšetřovatelů se stal obětí krádeže identity, píše stanice BFM TV.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Blízcí poškozeného muže nabádali, aby podal trestní oznámení, a případem se začala zabývat policie. Ta zjistila, že řidičský průkaz použil ke zřízení povinného ručení na auto muž z Montpellier, který měl v minulosti problémy se zákonem a neměl řidičské oprávnění.

Doklad potřebný k uzavření pojistky mu opatřila jeho partnerka, která pracovala u hendikepovaného muže před dvěma lety jako ošetřovatelka.

Padesát let jezdil na motorkách bez řidičáku, na stará kolena spadla klec

Koktejl

Policie oba podezřelé zadržela. Za zneužití cizí identity jim hrozí rok za mřížemi a pokuta 15 tisíc eur (zhruba 370 tisíc korun). Před soudem stanou v únoru.

Průzkum výzkumného centra Crédos z roku 2009 zjistil, že ve Francii se každoročně stane na 210 tisíc lidí obětí krádeže identity. Z pohledu statistiky je pravděpodobnější, že lidem někdo zneužije doklady, než že je vykradou nebo jim odcizí auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám