Hlavní obsah

Padesát let jezdil na motorkách bez řidičáku, na stará kolena spadla klec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dodržováním předpisů si už dlouhých padesát let neláme hlavu jistý Tatsuo Matsumoto. Devětašedesátiletý Japonec, který šestkrát neuspěl u testů v autoškole, teď ale zavinil dopravní nehodu, od které ujel, později byl ale dopaden.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Matsumoto naboural v polovině května na své tříkolce Harley Davidson do auta před ním a způsobil škodu v přepočtu za asi 75 tisíc korun. Od nehody ujel, ale policisté atypický stroj vypátrali podle kamerových záznamů.

Když tak o dva měsíce později Japonec brázdil bez řidičského oprávnění ulicemi Tokia, policejní hlídka ho neminula. Matsumoto se sice pokoušel opět zmizet v úzkých uličkách, policistům ale neujel a byl zatčen.

Řidič se nejdříve zkoušel vymluvit, že řidičák pouze zapomněl, ve skutečnosti ho ale nikdy neměl. V osmdesátých letech minulého století se ho opakovaně pokoušel získat, ale všech šest pokusů bylo neúspěšných.

Policii rovněž přiznal, že lhal při koupi tříkolky, když rovněž tvrdil, že řidičák si pouze zapomněl. Policejní hlídkou byl údajně zastaven víckrát, poprvé ještě jako nezletilý, naposledy zhruba před 20 lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám