Hlavní obsah

Chlapské hry oslavují křupanství, zločin a všemožné stereotypy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florida je napříč Amerikou považována ze nejpodivnější stát celé Unie a její specifika se o uplynulém víkendu rozhodli oslavit organizátoři prvního ročníku recesistických Floridských chlapských her ve městě Saint Augustine. Soutěžilo se například v kradení kol, pojídání vepřového nebo chytání peněz ve větru.

Hrám Florida Man Games se přezdívá nejšílenější sportovní show na světě.Video: AP

 
Článek

Inspirací pro zorganizování podniku s názvem, jenž by se dal volně přeložit jako Floridské chlapské hry, se stal účet na sociální síti X, jenž od roku 2013 zásobuje veřejnost bizarními zprávami, v jejichž titulcích figuruje takzvaný Florida Man. Cílem tak je přinášet lidem „skutečné příběhy ze života nejhoršího superhrdiny na světě“.

Na účtu se tak objevují například zprávy o tom, že muž z Floridy pokousal psa, aby si upevnil nadřazenost, nebo že jiný Floriďan se v McDonald’s snažil zaplatit marihuanou. Základ vtipu je v tom, že se v novinových titulcích vždy objevuje spojení Florida Man, což v angličtině budí dojem, že jde o stále stejného „superhrdinu“.

Ostatně z toho vychází i originální název nově vzniklého podniku, tedy Florida Man Games. V doslovném překladu tedy jde o Hry Florida Mana nebo také Hry floridského muže.

Ze škol na Floridě nakrátko zmizela bible. Zkoumali ji kvůli sexuálně explicitnímu obsahu

Koktejl

Floridských superhrdinů nakonec soutěžila celá řada a sjeli se prakticky z celého státu. Všichni chlapáci to samozřejmě brali jako větší či menší recesi, ale vítězství si chtěl odnést každý. Zvlášť když se soutěžilo ve značně nezvyklých disciplínách.

Floriďanovo velmi nezdařené odpoledne

Jako první zasedli ke stolům jedlíci, kteří se pokoušeli do sebe co nejrychleji vpravit hromadu grilovaného vepřového masa a klobás. Konkurence byla zjevně silná, a tak James Gordon nakonec vyhrál jen velmi těsně.

„Hele, žiju na Floridě celej život. Voni tomu říkaj akce, ale já tomu říkám po****ný úterní vodpoledne,“ pochvaloval si v sobotu šťastný vítěz jedlické soutěže svůj kvalitní výkon.

Další disciplíny pak většinou nějakým způsobem odrážely nejrůznější kriminální činy a chování. Zápasilo se tedy v několika variantách, ale vedle toho se například kradla jízdní kola či automobilové katalyzátory.

Zde zabodoval Larry Donnelly, jenž podle svých slov před závodem trénoval tak, že v okolí svého domu jezdil na kole s druhým kolem na zádech. „Nemám žádnej pud sebezáchovy. Udělám, co chcete. Když jsem byl v armádě, tak jsem se popral i s aligátorem,“ naznačil Larry, že žádná překážka pro něj není nepřekonatelná.

Vpravdě královskou disciplínou pak byla překážková dráha s různými plůtky a dalšími objekty, kterou bylo nutné překonat při prchání před muži zákona. Oproti tomu vlastně zcela nevinnou pak byla soutěž v chytání bankovek létajících v simulovaném hurikánu.

Radnice řekla ne

Organizátoři popisují Florida Man Games jako „nejšílenější sportovní přehlídku na světě“ a podle návštěvníků je to vcelku přiléhavý popis. Potvrdil to například Yusuf El Shihibi, který i s manželkou cestoval téměř 300 kilometrů, aby mohli naživo vidět ty nejlepší výkony. Podle něj zde byla k vidění „stupidita v té nejvelkolepější formě“.

Ale původně to mohlo být ještě lepší. Pete Melfi, jenž s myšlenkou uspořádání těchto her přišel, totiž měl v plánu ještě „vypečenější“ soutěže, ale narazil u radnice, informovala agentura AP. Šlo o klání, která nějakým způsobem odrážela rasismus nebo pracovala s nahotou a tematikou drog.

Ale má pro to pochopení a navzdory zákazu některých soutěží je nakonec s výsledkem spokojen. „Zkrátka lidem tak trochu dáváme možnost prožít den v kůži Florida Mana, aniž by skončili v policejním voze,“ shrnul Melfi hlavní myšlenku bizarních her.

Nechte nás na pokoji

Zatím není definitivně jisté, zda se Florida Man Games budou konat i příští rok, ale příznivé ohlasy diváků rozhodně dávají motivaci k pokračování. A organizátoři zvažují, že by zavedli více soutěží pro ženy, protože ty mohly letos soutěžit jen v jedné disciplíně. Na stole je ovšem také varianta, že by vznikly dokonce samostatné floridské hry určené pouze dámám.

Jistě by to ocenily i dvě návštěvnice letošního ročníku Sally Yarbroughová a její dcera Danielle, které původně měly strach, že budou mezi davy mužů jediné, ale nakonec si celou akci užily. Původně sem tedy jet vůbec nechtěly, ale dostaly vstupenky od šéfa v práci, společně s lahví vodky, tak nakonec vyrazily.

I tato drobná historka pak dokresluje, že Florida není za nepodivnější americký stát označována jen tak pro nic za nic. Potvrzuje to i novinář Craig Pittman, jenž upozornil, že na první vlajce Floridy coby nového státu USA bylo v roce 1845 uvedeno motto „Nechte nás na pokoji“.

Pittman ovšem připomíná, že tato výzva zůstala nevyslyšena, protože dnes je Florida s 22 miliony obyvatel čtvrtým nejlidnatějším státem USA a ročně tam navíc zavítá dalších 130 milionů turistů. „A když máte na jednom místě tolik lidí, tak si zkrátka začnou narážet do aut a nahánět se s mačetami,“ ozřejmuje Craig Pittman pravý důvod, proč je Florida tak… specifická.

Extrémně tlusté prase na Floridě úřady odebraly chovatelce, čeká ho dieta

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám