Hlavní obsah

Extrémně tlusté prase na Floridě úřady odebraly chovatelce, čeká ho dieta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veterinární inspekce v americkém státě Florida odebrala chovatelce z West Palm Beach prase, protože zvíře je neuvěřitelně obézní. Váží bezmála 200 kilogramů a není už schopné ani chodit. Prase teď čeká povinná dieta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Prase trpí i kožním onemocněním a potřebuje také upravit kopyta a zuby, informoval server wptv.com.

Záchranná akce nebyla snadná. Tři pracovníci inspekce měli co dělat, než se jim s pomocí lan podařilo zvíře naložit do auta, které jej odvezlo na záchytnou stanici pro zanedbaná zvířata.

Soused, který zásah inspektorů sledoval, řekl, že ještě nikdy neviděl tak velké prase, zvíře vláčelo své břicho po zemi. Když jej nakládali, hlasitě kvičelo.

Vedoucí stanice Annette Wrubleská potvrdila, že potrvá delší dobu, než se „Kotletka“, jak majitelka své prase pojmenovala, dostane opět do formy. Zvíře by mělo podstoupit zvláštní proceduru, během níž by především mělo snížit svou váhu a celkově se zotavit.

„Prasata jsou vnímající a velmi inteligentní bytosti,“ uvedla Wrubleská s tím, že úřady chovatelku v minulosti už dvakrát upozornily, že prase je ve špatném stavu.

Majitelka zvířete je postupem veterinářů zdrcená. Tvrdí, že prý už nasadila svému miláčkovi dietu a že také hledala někoho, kdo by se o něj staral.

„Udělám vše, co je v mých silách, aby mu bylo lépe. Ale potřebuji ho,“ slibovala se slzami v očích před televizním reportérem. „Dlouho jsem bojovala s mnoha lidmi, abych si ho udržela. A teď mi jej berou,“ dodala.

Také ona musela dům opustit, protože byla v nájmu a podle majitele nemovitosti mu už tři měsíce nic nezaplatila. Kromě toho mu prý nepravdivě tvrdila, že se prasete už před půlrokem zbavila.

Z uprchlé lvice u Berlína se vyklubalo prase

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám