Hlavní obsah

Firma vyhodila Američana kvůli jeho reakci na narozeninovou party. Soud vyhrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kevin Berling z Kentucky vyhrál minulý týden soud nad svým bývalým zaměstnavatelem. Berling žaloval firmu, ve které dřív pracoval, protože byl vyhozen v reakci na jeho chování poté, co mu firma připravila překvapivou narozeninovou party. Muž žaloval společnost o 450 tisíc dolarů (zhruba 10,1 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedl server Insider, který o události informoval, v roce 2019 Berling pracoval v laboratořích Gravity Diagnostics v Covingtonu v americkém státě Kentucky. Narozeninové oslavy byly zřejmě ve společnosti běžnou praxí, protože Berling v srpnu upozornil své šéfy, že si žádnou party nepřeje.

Muž totiž trpí úzkostnou poruchou a přílišná pozornost a tlak na jeho osobu by u něj mohla vyvolat panické stavy. Jenže management na jeho žádost zapomněl, a tak mu firma připravila 7. srpna překvapení a narozeninovou party během oběda.

Stalo se přesně to, čeho se Berling obával. Dostal panický záchvat, nasedl do svého auta a odjel. Následující den ho šéf zkritizoval za jeho reakci, což u Berlinga vyvolalo další panický záchvat.

Brit dostal v práci infarkt, místo převozu do nemocnice mu řekli, ať dokončí směnu

Koktejl

Další sled událostí nabral rychlý spád. Reakci mu začali vyčítat i jeho kolegové a následujících několik dní Berling raději pracoval z domova. Když se do práce vrátil, bylo mu sděleno, že dostává výpověď.

Vedení firmy se obávalo, že by se jeho stav mohl přejít do zuřivosti a mohlo by se u něj projevit násilné chování. Důvodem výpovědi bylo „jeho chování během událostí minulých dní“.

Soud se však postavil na Berlingovu stranu a výpověď označil za neoprávněnou a přiznal Berlingovi náhradu škody za ušlý zisk a způsobenou újmu ve výši 450 tisíc dolarů (10,1 milionu korun). Společnost se proti rozhodnutí soudu může ještě odvolat.

Reklama

Výběr článků

Načítám