Hlavní obsah

Fenu vytáhli z 10 metrů hlubokého kanálu. Přežila tam tři dny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky turistům, kteří zaslechli zoufalý štěkot z hlubokého drenážního kanálu v thajské provincii Ajtuhja, byla ve středu zachráněna starší fenka, která spadla do deset metrů hluboké studny. Přivolaným dobrovolným záchranářům se pak povedlo vyčerpané zvíře vytáhnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana feny z drenážního kanálu, kde strávila tři dny.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Zvíře chvílemi plavalo, když se pokoušelo z pasti uniknout, většinu času však strávilo na trubkách.

Skupina záchranářů dorazila do několika desítek minut po zavolání a po nutné přípravě a zhodnocení situace se osmatřicetiletá Chantra Bansudonová spustila do kanálu. Část sestupu absolvovala na žebříku, pak ale musela seskočit a zvíře odchytit.

To se jí nakonec povedlo a zakrátko byla fena opět na pevné zemi. Okamžitě byla odvezena k veterináři. Zvíře bylo vyčerpané a žaludek mělo plný špinavé vody.

Ztraceného psa nalezli živého 150 metrů pod zemí

Koktejl

„Jsem ráda, že jsme ji zachránili. Kdyby si jí nikdo nevšiml, určitě by tam umřela. Musela se potloukat kolem nedalekého kláštera, má ale mizerný zrak, a proto do vody spadla. Studna je hluboká a žebřík kluzký,“ vysvětlila Bansudonová, proč se fena nemohla dostat ven. Podle záchranářů musela strávit ve studni minimálně dva, ale spíš tři dny.

Po ošetření byla zachráněná fenka pojmenována Gold (zlato, podle barvy srsti) a svěřena do péče mnichům právě z nedalekého kláštera.

Reklama

Související témata:
Ayutthaya

Výběr článků

Načítám