Hlavní obsah

Federální agent jezdil pro Uber se služebním autem. Vydělával na sběratelské kartičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbírání sportovních kartiček se jeví jako neškodný koníček, ale může dospět až do stavu závislosti a způsobit nemalé problémy. Minulý týden v Arizoně odsoudili federálního agenta, jenž si na svou vášeň vydělával prostřednictvím služebního vozu.

Foto: Profimedia.cz

Baseballové sběratelské kartičky (ilustrační foto).

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Sam Nelson pracoval od roku 2010 jako agent amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost a předtím například u vězeňské služby nebo u amerického vojenského letectva. Dokonce byl i na misi v Iráku.

U někoho takového tedy docela překvapí, když bezhlavě propadne sbírání baseballových kartiček. Samova vášeň byla tak silná, že se mu kvůli ní málem rozpadlo manželství a také se dostal do vážných finančních potíží.

Ty se v roce 2019 rozhodl řešit tak, že začal rozvážet zásilky pro online obchod Amazon a také jako šofér pro přepravní služby Uber a Lyft.

Japonec falšoval dřívka od nanuků, aby získal Pokémony. Skončil v rukou policie

Koktejl

Problémy nastaly loni v říjnu, kdy se zjistilo, že k tomu používal služební auto, a dokonce si od ministerstva nechával proplácet všechny pohonné hmoty. Tyto vedlejší aktivity se mu dařilo zakrývat falešnými hlášeními o místech i časech výkonu služby.

Soud v arizonském městě Mesa tak Sama Nelsona odsoudil ke dvouleté podmínce a náhradě 134 tisíc dolarů, o které svým konáním ministerstvo připravil. Dnes již bývalý agent se ke svým činům doznal a místo samozřejmě opustil.

„Pan Nelson také již nikdy nebude moci legálně vlastnit a používat střelnou zbraň,“ uvedl státní zástupce Gary Restaino.

Nekontrolované sběratelství není tak neobvyklé, jak by se mohlo zdát. Psychologové jej přirovnávají například k závislosti na hazardu, jídle či nakupování.

Do České knihy rekordů pronikl sběratel čtyřlístků, má jich přes 10 tisíc

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám