Hlavní obsah

Ekvádorka, kterou omylem dali do rakve živou, po několika dnech skutečně zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestasedmdesátiletá žena z Ekvádoru, kterou před týdnem omylem uložili živou do rakve a vystrojili jí pohřeb, zemřela po sedmi dnech na jednotce intenzivní péče. Tam ji převezli ihned poté, co vyšlo najevo, že je živá. V rakvi tehdy strávila téměř pět hodin.

Ekvádorská žena před týdnem ožila v rakviVideo: Reuters

 
Článek

Bellu Montoyovou prohlásil poprvé za mrtvou zhruba před týdnem lékař v nemocnici, když nereagovala na resuscitaci. Její příbuzní, kteří ji už přepravovali na pohřeb, si ale všimli, že je ve skutečnosti naživu. Otevřeli totiž rakev, aby jí upravili oblečení na pohřeb, a v tom si všimli, že Montoyová lape po dechu.

Foto: Reuters

Ekvádorská žena ožila v rakvi

V pátek ale žena podlehla mozkové mrtvici, oznámilo ekvádorské ministerstvo zdravotnictví, podle něhož byla ve zdravotnickém zařízení pod neustálým dohledem.

„Tentokrát moje matka opravdu zemřela. Můj život už nebude jako dřív,“ řekl podle britské stanice BBC syn zemřelé Gilbert Barbera regionálním médiím. Ta také informovala, že žena trpěla katalepsií, při níž lidské tělo dočasně ztuhne a člověk ztrácí vědomí.

Pro přezkoumání případu vznikla uvnitř ministerstva i komise odborníků. Letos v únoru se stalo něco podobného ve státě New York, kde se ukázalo, že 82letá žena převezená do pohřebního ústavu dýchá. Za mrtvou ji prohlásili o tři hodiny dříve v domě pro seniory.

Seniorku v Ekvádoru prohlásili za mrtvou. Probrala se v rakvi

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám