Hlavní obsah

Seniorku v Ekvádoru prohlásili za mrtvou. Probrala se v rakvi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako opravdové znovuzrození oslavují média případ 76leté Ekvádorky Belly Montoyaové, která se po pětihodinovém pobytu v rakvi, kdy se u ní střídali příbuzní, opět probrala k životu. Nyní je v péči lékařů nemocnice, která ji předtím prohlásila za mrtvou.

Foto: Profimedia.cz

Ekvádor

Článek

Rychlostí blesku se na sociálních sítích rozšířily videozáznamy, které tento stěží uvěřitelný případ dokládají. Podle listu Le Parisien klíčový okamžik nastal ve chvíli, kdy přítomní členové rodiny najednou zaslechli ženu v otevřené rakvi dýchat, přičemž se „zesnulé“ také třásla ruka, jíž narážela na stěnu dřevěné schránky.

„Narážela levou rukou do stěny rakve, ruka se jí třásla,“ potvrdil syn ženy Gilbert Balberán. „Teď je máma na kyslíku. Její srdce je stabilní. Doktor ji štípl do ruky a ona zareagovala,“ řekl dále.

Lékaři kliniky v pobřežním městě Babahoyo prohlásili Montoyaovou za mrtvou poté, co ji rodina přivezla s podezřením na mrtvici. V nemocnici pak ženu stihla zástava srdce a na oživovací pokusy nereagovala.

Teď je ve stejném zdravotnickém zařízení na jednotce intenzivní péče. „Postupně si začínám uvědomovat, co se vlastně stalo. Teď se jen modlím, aby se zdravotní stav matky zlepšil. Přál bych si, aby žila a zůstala po mém boku,“ řekl dále Balberán.

Celý případ bude nyní zkoumat zvláštní komise ekvádorského ministerstva zdravotnictví s cílem objasnit, proč službu konající lékař konstatoval smrt pacientky a chybně vystavil úmrtní list.

Ind si vybudoval vlastní hrobku. Chce být pohřben důstojně

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám