Hlavní obsah

Dýmky, nůžky na nehty, klíče i mince. Lékaři nevěřili vlastním očím, co měl Ind v žaludku

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý Ind nosil ve svém žaludku a ve střevech téměř kilo převážně kovových a ostrých předmětů. Lékaři na to přišli ve chvíli, kdy dorazil do nemocnice a stěžoval si, že ho bolí břicho a často zvrací.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Indovi doktoři vytáhli z žaludku a střev téměř kilo různých drobných předmětůVideo: Reuters

 
Článek

Muž přišel před dvěma týdny do nemocnice Maharna Bhupala v Udaipuru v Rádžasthánu poté, co si už delší dobu stěžoval na bolest břicha. Nebyl schopen jíst a nějakou dobu zvracel.

Když mu při vstupní prohlídce lékaři udělali rentgen, nemohli uvěřit vlastním očím. V jeho žaludku totiž objevili celou řadu drobných předmětů. Pro jistotu jej poslali ještě na CT vyšetření. To potvrdilo přítomnost kovových předmětů také ve střevech.

Následovala hodinu a půl trvající endoskopická operace, při které byly Indovi ze střev odstraněny převážně kovové předměty o celkové hmotnosti 800 gramů.

Až se pacient zotaví, promluvíme s ním, říká chirurg

Gastrointestinální chirurg Dhanandžaj Kumar Sharma řekl, že je to první takový případ, s jakým se ve svém životě setkal: „Šokovalo nás, že počet předmětů vyndaných při operaci nebral konce. Vyndali jsme i ostré předměty, jako jsou nůžky na nehty, mince, prsteny, střepy skla a spoustu klíčů.“

Napříč tomu, že lékaři vyndali z pacientova tlustého střeva řadu i poměrně velkých předmětů, muž kupodivu neutrpěl žádné větší poranění. Ve střevech měl pouze jeden drobný vřed.

„Pacient se teď zotavuje. Poté, co se plně uzdraví, určitě si s ním promluvíme,“ řekl chirurg.

Reklama

Výběr článků

Načítám