Hlavní obsah

Dvojice vyloupila zastavárnu, jeden z nich ale udělal nepochopitelnou chybu

Začátečnickou chybu při vyloupení zastavárny udělal čtyřiatřicetiletý Angličan Gareth Park. Ten si zapomněl během přepadení nasadit připravenou kuklu a pro policii, která měla k dispozici záznamy z bezpečnostních kamer, už bylo vypátrání lahůdkou.

Foto: Crown Prosecution Service

Lupiče zachytila bezpečnostní kamera.

Článek

K loupeži došlo už v průběhu října. Dva ozbrojení muži přepadli v Manchesteru zastavárnu a po obsluze vyžadovali vydání peněz. Park oblečený v dresu Manchesteru United si však zapomněl nasadit kuklu a jeho obličej je velmi dobře vidět na kameře. Policie nyní zveřejnila záběry ve snaze dopadnout i druhého lupiče.

Dvojice si z obchodu nakonec odnesla v přepočtu asi 570 tisíc korun, poté, co prodavači vyhrožovala s nožem a šroubovákem. Dotyčný prodavač později uvedl, že se cítil skutečně v ohrožení života a vydal pachatelům hotovost.

Během vykopávaní domovních dveří se lupič postřelil do nohy

Koktejl

Parka později policie vystopovala, podle svědků se později „potácel v okolí” a za ukradené peníze si pořídil dva drony. I za pomoci veřejnosti byl Park zatčen a obviněn z podílu na loupeži.

Okamžitě stanul před soudem a čeká ho 34 měsíců za mřížemi. Po hlavním pachateli, který se maskoval kuklou, však policie stále pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám