Hlavní obsah

Dvě ženy v autě zabloudily. Našli je až za pět dnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wiscasset

Dvě ženy z amerického státu Maine se vydaly autem na bowling. Nejprve dlouho bloudily a nakonec uvázly na zasněžené stezce. Pátrání po nich trvalo skoro pět dnů, ale jako zázrakem se ani jedné nic vážného nestalo.

Foto: Facebook/Topsham Police Department

Po ztracených ženách pátrali téměř pět dnů

Článek

Padesátiletá Angela Bussellová a o rok starší Kimberly Pushardová se minulý týden vydaly autem do nákupního centra na bowling. Z vesnice Wiscasset ve státě Maine to ženy s lehčím mentálním onemocněním měly zhruba 80 kilometrů, a tak se jim cestou podařilo zabloudit.

Nějakou dobu se i s pomocí telefonátů rodinám a policii pokoušely najít správný směr, ale nakonec jejich cesta skončila na zasněžené stezce pro sněžné skútry, kde vůz zapadl. Tam musely na vysvobození čekat téměř pět dnů, přičemž venku panovaly silné mrazy.

Jejich rodiny oznámily zmizení relativně dost brzy, ale pátrání komplikovala skutečnost, že dámy mezitím najezdily hodně kilometrů po dost širokém okolí, dokonce se dostaly i do sousedních států Massachusetts a New Hampshire.

Foto: Facebook/Topsham Police Department

Po ztracených ženách pátrali téměř pět dnů

Různí lidé je tak zahlédli na několika dost vzdálených místech, která se nacházela až zhruba 350 kilometrů od sebe. Server DailyMail však uvádí, že nikomu ze svědků se ženy nezdály nijak dezorientované nebo v potížích.

Postupně se lokalizaci dařilo zpřesňovat a nakonec ženy našel strážník Brad Richard. Ten později vypověděl, že ženy byly v dobré náladě a v první chvíli jim dal své jídlo a něco k pití, protože u sebe měly jen půl lahve zmrzlé limonády. Také si všiml, že kolem auta nejsou žádné stopy, takže ženy byly celou dobu uvnitř. Ale i tam byla velká zima, v autě totiž došel benzin, takže ani nebylo možné si zatopit.

Jako zázrakem se ani jedné dámě nic vážnějšího nestalo. Jedna měla lehčí omrzliny, ale po ošetření ji hned pustili domů, druhou si s několika pohmožděninami a nataženými svaly pro jistotu nechali v nemocnici do druhého dne.

Pes dovedl zachránce ke svému pánovi, který se ztratil v poušti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám