Hlavní obsah

Dvě Britky uchovávají 10 let zesnulou matku v chladicím boxu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě sestry ve Velké Británii se nedokázaly smířit se smrtí matky a rozhodly se, že ji nepohřbí. Ponechaly ji v chladícím boxu pohřební služby, aby ji mohly navštěvovat. Deset let týden co týden za ní chodí. Stálo je to už 13 000 liber (přes půl miliónu korun).

Článek

"Co je moc, to je moc...," komentoval podle listu The Sun situaci jeden rodinný známý. "Ony si vůbec nemyslí, že to, co dělají, by bylo něco divného. Ale na ostatní to působí rušivě."

Josephine a Valmai Lamasovy platí každý týden 20 liber za pronájem chladicího boxu. Další dva tisíce liber je stálo už pět dřevěných rakví, protože čtyři už zpuchřely. Dalších 800 liber vynaložily na úpravu matky a její líčení.

Paní Anni Lamasová zemřela v roce 1997 ve věku 84 let. Podle konstatování lékařů na embolii.

Ředitel pohřební služby Philli Saville řekl: "Není žádný zákon, který by lidem zakazoval držet tělo několik let poté, co bylo prohlášeno za mrtvé, i když je normální mrtvé pohřbívat tak do dvou týdnů."

Valmai na to prý jen odtušila: "Můj život je moje soukromí a nikdy jsem neměla zájem diskutovat o svých soukromých věcech."

Reklama

Výběr článků

Načítám