Hlavní obsah

Dvakrát prodaný, dvakrát vrácený. Obraz holčičky je asi prokletý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak trochu děsivý a možná i prokletý se může jevit obraz malé holčičky, který dvě zákaznice vrátily do charitativního obchodu v jihoanglickém St Leonards-on-Sea, kde jej předtím koupily. Stěžovaly si, že portrét má „strašidelnou auru“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle britského deníku The Telegraph není jasné, kdo a kdy obraz namaloval. Neví se ani, kdo je ona holčička v červených šatech. Majitel prodejny Steve jen řekl, že jej obchodu s několika dalšími malbami daroval jistý muž středního věku.

Steve sám podle svých slov při prvním pohledu na portrét zpozorněl. „Panebože, podívej se na její tvář,“ byla jeho slova, když si všiml zvědavého, až záhadného výrazu v dívčině obličeji.

Když si jej první zákaznice kupovala, zeptala se, jestli obraz není strašidelný. Steve jí prý přitakal slovy „ano, pronásleduje vás to po celé místnosti“. O dva dny později ale žena přišla, aby se portrét vrátila. „Musím se jej zbavit, má divnou auru,“ citoval Steve nespokojenou zákaznici.

Obraz se tak objevil ve výloze s nápisem „možná prokletý“. Nato si jej koupila jiná zákaznice, ale i ta se s ním brzy vrátila s tím, že „už tu zatracenou věc nechce nikdy vidět“. Žena vypadala vyděšeně, byla zoufalá a celá se třásla, doplnil Steve.

„Jsi dost statečný?“

Nato portrét putoval znova do výlohy, tentokrát s poznámkou „Je zpátky!!! Dvakrát prodáno a dvakrát vráceno! Jsi dost statečný?“

K velkému překvapení se ale druhá zákaznice vrátila, aby si obraz přece jen vzala. Prý se už nebojí. Portrét totiž mezitím upoutal pozornost na internetu a žena prý změnila názor. „Myslí si, že by mohl mít nějakou peněžní hodnotu. Chtěla ho znova koupit, ale dostala jej zadarmo,“ řekl Steve.

Na obraz za desítky milionů roky sedal prach. Mysleli si, že je to padělek

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám