Hlavní obsah

Dva měsíce veslovali přes Atlantik pro charitu. Teď sami žádají o peníze na návrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský pár z Velké Británie se vydal na náročnou cestu přes oceán, aby získal peníze pro charitu. Nyní však sami nemají prostředky na návrat domů a žádají veřejnost o pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Nina a Simon Crouchmanovi se vydali přes Atlantik, aby vybrali peníze na charitu.

Článek

Nina a Simon Crouchmanovi z Colchesteru v hrabství Essex se 12. prosince na Kanárských ostrovech postavili na start závodu Talisker Whisky Atlantic Challenge, v němž je účelem doveslovat co nejrychleji do Karibiku. Trasa je dlouhá kolem 4700 kilometrů a účastníci závodu na ní bojují s vysokými vlnami i nepříznivým počasím.

Motivací britských manželů ovšem nebylo vítězství, ale v prvé řadě chtěli vybrat peníze pro charitativní organizaci Samaritans, která se zaměřuje na případy spojené se sebevraždami. Přesně takto totiž Crouchmanovi kdysi ztratili blízkého přítele.

Přípravy jim trvaly dva roky a stály je prakticky veškeré úspory. Jejich cesta zatím na dobročinné účely vynesla necelých devět tisíc liber (téměř 250 tisíc korun), což je podstatně méně než cílová částka 50 tisíc (přes 1,3 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Nina a Simon Crouchmanovi strávili Vánoce na vlnách Atlantiku

Ještě horší však je, že nemají ani peníze na návrat domů. Otevřeli tedy veřejnou sbírku, ve které žádají o sedm tisíc liber (190 tisíc korun) na přepravu sebe a své lodi z Antiguy do Británie. V polovině února však na kontě neměli ani tisícovku.

Ani jeden z nich jistě nečekal, že jejich cesta bude až tak komplikovaná. Vedle vysokých vln či silného protivětru tak museli čelit i mořské nemoci, puchýřům na dlaních a celkovému fyzickému vyčerpání. Navíc se jim cestou zlomilo kormidlo, a tak během závodu jedenáct dnů stáli.

Z nejhoršího by se dobrodružní manželé měli dostat kolem 16. února, kdy by měli po více než dvou měsících dorazit do cíle. Ale jak a kdy se dostanou domů, to zatím nevědí.

Vlny odnesly loď i s opravářem. Na moři strávil 24 dnů jen o kečupu a bujonu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám