Hlavní obsah

Důchodce žaluje CK za ztrátu zubní protézy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BONN

Osmašedesátiletý Němec, kterému stevard na palubě lodi při okružní plavbě Středozemním mořem nedopatřením vyhodil zubní protézu, žaluje cestovní kancelář. Údajně mu byl znemožněn poklidný pobyt a tvrdí, že mu stevardova horlivost zkazila celou dvoutýdenní dovolenou.

Foto: Abakus o.s. (archiv)

Kouzelné zrcadlo v letovisku Studánka dokáže každého změnit do postavy Edudanta a Francimora.

Článek

Týden po začátku plavby si důchodce odložil svůj umělý chrup zabalený v papírovém kapesníku na umyvadlo ve své kajutě. Stevard, který obsah nezkoumal, jej vyhodil do odpadkového koše.

Následující dva týdny se pro muže staly peklem. Nemohl se pořádně najíst a mluvit, proto skoro nevycházel z kajuty.

Mohl jíst jen kaši a pít mléko

"Bez protézy jsem nemohl ani vyjít z kabiny a ukázat se na lodi," řekl důchodce. "S mým mumláním jsem si musel nechat zajít chuť na jakoukoli konverzaci s ostatními cestujícími," vysvětlil a dodal, že jeho jedinou potravou byla bramborová kaše a mléko, protože "nemohl nic kousat".  

Přestože posádka lodi prohledala všechny odpadkové koše a kontejnery na lodi, protézu nenašla. Postižený nyní žádá 1000 eur (asi 30 tisíc korun) jako odškodnění a dalších 1500 eur (přibližně 45 tisíc korun) na zakoupení nové zubní protézy.

Soud v první instanci žalobu zamítl s tím, že stevard nemohl vědět, co kapesník skrývá. Důchodce se ale nevzdal a odvolal se.

Reklama

Související témata:

Související články

Při čištění zubů omylem spolkl kartáček

Obyvatel Tanzanie, který nešťastnou náhodou spolkl svůj zubní kartáček, musel být převezen do nemocnice a operován. Podle ošetřujících lékařů byl muži...

V pokeru přišel o falešné zuby

Německého náruživého hráče karetního pokeru připravil jeho kamarád o falešný chrup. Jistil si tak vyplacení dluhu, který měl být již několik dnů uhrazen....

Pes pokousal majitele při čištění zubů

Rotvajler z německého města Karlsruhe dal svému majiteli patřičně a jednoznačně najevo, že jeho chrup je naprosto v pořádku a nemusí se o něj vůbec starat....

Výběr článků

Načítám