Hlavní obsah

Dřív se bál výšek, teď ale vylezl tam, kam by se jen tak někdo neodvážil

Novinky, vps

Britský lezec James Kingston se v úterý jako první člověk postavil na vrchol oblouku vedoucím nad stadiónem Wembley, uvedla agentura Reuters. Mohl si tak vychutnat pohled na Londýn z výšky 130 metrů. Dřív přitom trpěl strachem z výšek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Překonal strach z výšek a přešel po 130 metrů vysokém oblouku nad stadionem ve WembleyVideo: Reuters

 
Článek

Kingston má za sebou výstupy na několik staveb po celém světě, včetně mrakodrapu Princess Tower, který je s 414 metry druhou nejvyšší budovou v Dubaji.

„Je to speciální záležitost. Snil jsem o tom od první chvíle, kdy jsem před osmi lety při otevření stadiónu oblouk poprvé spatřil. Stál jsem už na vrcholech mnoha budov, ale nikdy jsem se necítil tolik na vrcholu světa, jako na oblouku ve Wembley,“ citoval MailOnline 24letého Kingstona, který začal lézt po budovách kvůli tomu, aby překonal svůj strach z výšek.

Na oblouk stadionu Wembley však tentokrát nevystoupal vlastními silami, ale vyvezla ho tam servisní lanovka skrývající se uvnitř konstrukce. Není se čemu divit, akci totiž plánovalo 30 bezpečnostních expertů a přípravy zabraly tři měsíce.

Na vrchol už pak vylezl sám a jištěný lanem tam strávil asi dvě hodiny. Natáčel se při tom kamerou a vše živě přenášel, protože zároveň prezentoval schopnosti nové kamery 4GEE.

Reklama

Výběr článků

Načítám